Obertes les inscripcions per les Jornades Romest 2020

Després d’un any sense jornades, les Jornades Romest tornen i aquest any aniran centrades en com la situació actual de pandèmia ha afectat (i encara afecta) en la població Rrom tant a Catalunya com en altres indrets de dins i fora l’estat espanyol.

La població rrom / gitana de l’Est d’Europa, davant la COVID19: situació actual i reptes de futur 

La pandèmia pel Covid 19 ha sacsejat les societats arreu del món, no només des de punt de vista sanitari; estem observant el creixement dela desigualtat, així com també la precarietat, la inseguretat alimentària per part de nombrosos col·lectius socials. Moltes persones gitanes procedents de l’est ja vivien una forta precarietat residencial, laboral, econòmica, social. Com estant vivint la situació a Catalunya, a Madrid,a Europa? Quines respostes s’estan donant?, són suficients? Quins reptes hem d’encarar? Aquestes Jornades tenen la finalitat de conèixer lasituació, entendre-la i poder-hi actuar en conseqüència.

 

Volem oferir un espai de trobada on reflexionar a través de la participació de diferents experts de l’àmbit acadèmic  i professionals del tercer sector sobre quin és l’escenari actual de les famílies rrom davant la situació provocada per la COVID-19 (tancament d’escoles, bloqueig tràmits administratius, confinament en unes condicions d’infrahabitatge, etc.).

La data escollida és el 19 de novembre de 10h a 12’30h i la modalitat serà online.

Cal inscripció prèvia en el següent enllaç.

Ens veiem el 19 de novembre!