Albiol diu al jutge que els problemes amb els gitanos romanesos “són dades objectives”

TV3, 20 de novembre de 2013

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, del PP, ha assegurat al jutge que els problemes de seguretat i incivisme amb els gitanos romanesos a la ciutat és un problema real. En el judici contra ell per repartir fullets xenòfobs el 2010 durant la campanya electoral,  Albiol ha dit: “Que hi ha un problema d’integració amb aquest col·lectiu no ho dic només jo, són dades objectives”, ha dit.

https://www.romest.cat/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

Durant l’interrogatori del fiscal pels delictes d’incitació a l’odi i a la discriminació, Albiol ha explicat que els gitanos romanesos, que són el 0,4% de la població, són els responsables del 25% dels delictes, encara que ha reconegut que en aquest moment no era alcalde i no tenia dades oficials.

L’alcalde de Badalona ha defensat que “en cap moment hi va haver intenció de menysprear ningú”. A més, ha justificat que els fullets duguessin una foto amb el lema “no volem romanesos” perquè feien referència a problemàtiques concretes que havien fet arribar els veïns.

Albiol s’enfronta a una pena d’un any de presó i una multa de 9 mesos d’inhabilitació i 8.100 euros, acusat per repartir aquests pamflets. Els papers vinculaven immigració i inseguretat ciutadana.

Abans de declarar, Albiol ha entrat al jutjat afirmant que té “la consciència molt tranquil·la” perquè entén que, amb aquesta acció, “només estava defensant els drets dels veïns” de la seva ciutat.

Concentracions per Albiol

En l’inici d’aquest judici s’han convocat dues concentracions simultànies als afores de la Ciutat de la Justícia. Una de veïns reunits per donar-li suport i l’altra, convocada per SOS Racisme, per escridassar-lo i celebrar que Albiol ja està davant del jutge.

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que sempre he defesat Albiol per aquesta qüestió, va considerar “lamentable” que, a parer seu, un representant democràtic fos perseguit judicialment per defensar una immigració legal i ordenada.